Ένας κόσμος από πιτσίλες

dsc00026

Ηλικία

Φοιτητές του ΤΕΑΠΗ

Υλικά

Χαρτί ακουαρέλας, πλαστικό χρώμα ή ακουαρέλες, πινέλο, μαρκαδόρους.

Χρόνος

2 διδακτικές ώρες.

Φωτογραφικό & Ηχητικό Αρχείο

Περιγραφή της τεχνικής και της διαδικασίας

Προετοιμασία: Βρέχουμε καλά μία σελίδα ακουαρέλας και από τις δύο μεριές. Ενώ είναι ακόμη υγρή πιτσιλάμε επάνω της με ένα πινέλο διάφορα χρώματα. Η πρόθεση είναι το χρώμα που πέφτει πάνω στο υγρό χαρτί να απλώσει και να πάρει διάφορα τυχαία σχήματα.

Κυρίως έργο: Όταν το χαρτί θα έχει στεγνώσει τελείως, με μαρκαδόρο ή παστέλ χρώματα ζωγραφίζουμε από πάνω από τις πιτσίλες μορφές ή σκηνές ή ακόμη και φανταστικά όντα που φαίνεται να αναδύονται από αυτές. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα μπορούμε να προσθέσουμε φόντο ή άλλες λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας και πάλι το πινέλο και υγρή μπογιά.

Σκοπός δραστηριότητας

Και πάλι ο παράγοντας του τυχαίου παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Βοηθά τον μαθητευόμενο να ανακαλύψει την δύναμη της μεταλλασσόμενης εικόνας χρησιμοποιώντας την φαντασία του. Ο τρόπος που θα απλώσει η πιτσίλα πάνω στο υγρό χαρτί είναι τυχαίος και ανεξέλεγκτος και έτσι τον ωθεί να πάρει πρωτοβουλίες και να αυτενεργήσει.

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα φοιτητές με πολύ μικρή αυτοπεποίθηση στο σχέδιο και ιδίως στην ζωγραφική με υγρή μπογιά, έφτιαξαν εικόνες σαν τις παραπάνω.

Μοιραστείτε