Φτιάχνοντας τον κόσμο με καθημερινά υλικά

IM000256.JPG

Ηλικία

Νηπιαγωγείο και δημοτικό

Υλικά

Οτιδήποτε υλικό από την καθημερινή ζωή: υλικά ραπτικής (κουμιά, φερμουάρ, ύφασμα, κλωστή κλπ), ηλεκτρονικά υλικά (μικρά ανταλλακτικά κομπιούτερ, κλπ), υλικά από την κουζίνα (μακαρόνια, χάρτινες φόρμες, οδοντογλυφίδες κλπ),υγρή κόλα, χαρτόνι.

Φωτογραφικό & Ηχητικό Αρχείο

Περιγραφή της τεχνικής και της διαδικασίας

Αφήστε τα παιδιά να αυτενεργήσουν συνδυάζοντας ελεύθερα υλικά τα οποία βρίσκονται μπροστά τους εύκολα προσβάσιμα. Η πρόθεση εδώ είναι να πειραματιστούν χρησιμοποιπωντας αντικείμνα ή κομμάτια τους για να ανπαραστήσουν κάτι άλλο: κουμπί για μάτι και φερμουάρ για στόμα κλπ. Μπορούμε να βάλουμε περιορισμό η σύνθεση να αναπριστά κάτι συγκεκριμένο: ένα πρόσωπο, ένα ζώο, αλλά μπορούμε επίσης να αφήσουμε τα παιδιά να φτιάξουν μία αφηρημένη σύνθεση. Αυτό θα ήταν ίσως και μία καλή άσκηση εξεοικείωσης με την τεχνική πριν κάνουν το κολάζ με θέμα.

Αφού πειραματιστούμε με διάφορες συνθέσεις, κολλάμε τα στοιχεία στην θέση που επιθυμούμε συνήθως πάνω σε φόντο χαρτιού ή υφάσματος κλπ. Καλό είναι εξαιτίας του βάρους των υλικών, να χρησιμοποιηθεί βάση από χαρτόνι.

Σκοπός δραστηριότητας

Σκοπός εδώ είναι η καλλιέργεια της φαντασίας και η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητα με διαφορετικό πιο δημιουργικό τρόπο.

Μοιραστείτε