Επίστρωση: το όνομά μου

color_layers03

Ηλικία

Φοιτητές του ΤΕΑΠΗ

Υλικά

Χαρτί ακουαρέλας για βάση, παστέλ λαδιού, μαύρη πλαστική μπογιά όπου έχουμε προσθέσει λίγο υγρό σαπούνι,, ένα μυτερό εργαλείο ή καπάκι στυλό και ένα πινέλο.

Χρόνος

Χρειάζεται να ετοιμαστεί η βάση με παστέλ χρώμα και να περαστεί η στρώση του μαύρου χρώματος μία μέρα, να στεγνώσει, για να μπορέσει μία άλλη μέρα να σκαλιστεί η στεγνή πλέον επιφάνεια με το όνομα. Αυτό το τελευταίο χρειάζεται 1/2 με 3/4 της ώρας.

Φωτογραφικό & Ηχητικό Αρχείο

Περιγραφή της τεχνικής και της διαδικασίας

Τα παιδιά γεμίζουν την σελίδα της ακουαρέλας με παστέλ χρώματα (όχι μαύρο χρώμα) με αφηρημένα σχέδια (γεωμετρικά ή όχι). Καλύπτουν όλη την επιφάνεια της ζωγραφισμένης σελίδας με πλαστική μαύρη μπογιά που περιέχει σαπούνι.Όταν αυτή ξεραθεί τελείως, χαράσσουν την μαύρη επιφάνεια με ένα μυτερό εργαλείο αφαιρώντας το μαύρο χρώμα όπου επιθυμούν. Μπορούν να χαράξουν το όνομά τους όπως στο παράδειγμα, αλλά και οποιοδήποτε θέμα αναπαραστατικό ή όχι.

Σκοπός δραστηριότητας

Ενώ τα παραπάνω παραδείγματα έχουν γίνει από φοιτητές του Τμήματος, η δραστηριότητα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε μικρά παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου. Για τα μικρά παιδιά ιδιαίτερα αυτή μπορεί να είναι μία ενδιαφέρουσα άσκηση γραφής του ονόματος.

Παρόλο που η δραστηριότητα είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη, έχει στοιχεία τυχαίου και έκπληξης καθώς αποκαλύπτονται τα χρώματα κάτω από το μαύρο.

 

Μοιραστείτε