Ποιοι είμαστε

Τι είναι αυτή η πλατφόρμα;

 

20130612-dsc_6881
Αυτή είναι μία πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών για καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά. Σκοπός της είναι η δημιουργία μίας κοινότητας χρηστών που ενδιαφέρονται για την καλλιτεχνική παιδεία και οι οποίοι θα έχουν ένα διαδικτυακό χώρο συνάντησης, ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Γιατί δημιουργήθηκε;

 

Η αναγκαιότητα αυτού του τόπου συνάντησης απορρέει από την έλλειψη επαφής και ενημέρωσης μίας πραγματικά μεγάλης μερίδας ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν εικαστικές και μουσικές δραστηριότητες είτε στο σχολείο είτε σε οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί και καλλιτέχνες εργάζονται σε μεγάλο βαθμό απομονωμένοι ο κάθε ένας στο σχολικό τους περιβάλλον. Συχνά αναζητούν νέους τρόπους εμπλοκής των μαθητών τους με τις τέχνες ή γενικότερα ενημέρωση για πλέον πρόσφατες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, προτάσεις, ιδέες κλπ. Αυτή η πλατφόρμα φιλοδοξεί να ανταποκριθεί με ένα πιο κεντρικό και παιδαγωγικά ενημερωμένο και υπεύθυνο τρόπο σε αυτήν την ανάγκη.

Τι μπορείς να κάνεις σε αυτήν την πλατφόρμα;

 

Σου δίνεται η δυνατότητα να αναρτάς με ευκολία ιδέες δραστηριοτήτων που έχεις εφαρμόσει στο σχολικό ή γενικότερα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο διακινείς τις ιδέες σου σε μία κοινότητα ανθρώπων με παρόμοια με τα δικά σου ενδιαφέροντα. Επίσης συνεισφέρεις στον εμπλουτισμό μίας πηγής πληροφοριών που αφορά αυτή την κοινότητα.  Έχεις ακόμη την ευκαιρία να αναζητάς σε αυτήν δραστηριότητες που βρίσκεις ενδιαφέρουσες, αλλά και εφόσον το επιθυμείς, να έρθεις σε επικοινωνία με τους δημιουργούς τους. Με αυτόν τον τρόπο η πλατφόρμα είναι  μία διαρκώς ανανεωνόμενη αρχειοθήκη καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην οποία μπορείς να ανατρέχεις, αλλά και τόπος συνάντησης με ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσες να αναζητήσεις πιο συγκεκριμένες εκπαιδευτικές συνεργασίες ή συνομιλίες.

Σε ποιους απευθύνεται;

 

Σε νηπιαγωγούς, δασκάλους δημοτικών, καλλιτέχνες που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία ή εκπαιδευτικά κέντρα και παιδαγωγικά προγράμματα που αφορούν μικρά παιδιά, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και σχολών καλών τεχνών.

Ποιοι οργάνωσαν αυτήν την πλατφόρμα;

 

Αυτή πλατφόρμα είναι μέρος των ερευνητικών έργων που πραγματοποιεί το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκφράζει το ενδιαφέρον του τμήματος για την ανάπτυξη της έρευνας στις επιστήμες της εκπαίδευσης και της αγωγής ειδικότερα στις τέχνες.